Wasbare luiers kopen? Lees dan deze tips eens door!

Wasbare luiers zijn producten die steeds meer populariteit krijgen bij ouders. Dit heeft voornamelijk ermee te maken dat het een milieubewuste keuze is. Naast dat het een milieubewuste keuze is, is het tegelijkertijd een keuze die het comfort van de baby kan waarborgen. Ben jij benieuwd naar handige tips en informatie over het aanschaffen van wasbare luiers? Dan is het aan te raden om deze pagina door te nemen. Hierdoor weet je zeker dat je een weloverwogen keuze zal maken die voor je baby het beste is en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Wasbare luiers zijn milieuvriendelijk

Zoals in de introductie is gebleken, winnen wasbare luiers steeds meer populariteit bij ouders die een steentje willen bijdragen aan een beter milieu. Deze producten zijn namelijk een duurzame keuze in tegenstelling tot de wegwerpluiers. Wist je bijvoorbeeld dat wegwerpluiers enorm veel afval veroorzaken? Door voor deze producten te kiezen, kun jij jouw ecologische voetafdruk verminderen en kun jij een steentje bijdragen aan een schoner milieu. 

Het bespaart je ook geld

Veel mensen schrikken van de prijs van wasbare luiers omdat deze een stuk duurder zijn dan wegwerpluiers. Echter, bespaar je op de lange termijn met wasbare luiers. Wegwerpluiers moet je namelijk regelmatig kopen terwijl je de wasbare variant kan hergebruiken. Benieuwd naar hetgeen wat het je op de lange termijn kan opleveren? Raadpleeg dan verschillende rekenmodellen op het internet zodat je hier meer informatie over kan verstrekken. Een ding is zeker, als je voor de wasbare variant gaat, weet je zeker dat je meer geld zult overhouden en dat is erg prettig.

Wasbare luiers zitten zeer comfortabel

De wasbare modellen zijn over het algemeen gemaakt van zachte, ademende stoffen. Hierbij kun je denken aan materialen zoals katoen of bamboe vezels. Deze producten zorgen ervoor dat het een comfortabele pasvorm is die huidirritaties kan voorkomen voor de baby. Wist je daarnaast ook dat de luiers verstelbaar zijn? Hierdoor kun je de luiers ook gebruiken naarmate je baby ouder wordt en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Let op de pasvorm

Als je gaat kijken naar deze luiers is het altijd goed om te kijken naar luiers die goed passen bij de lichaamsbouw van je baby. De meeste zijn namelijk verstelbaar waardoor je ze eenvoudig kunt aanpassen in de verschillende groeifases. Het is altijd goed om naar de sluitingen te kijken. Hieruit kun je een onderscheid maken tussen drukknopen en klittenband. Benieuwd naar de mogelijkheden? Raadpleeg dan een specialist en laat je informeren zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken.

Maak wasbare luiers regelmatig schoon

Het is tot slot altijd aan te raden om regelmatig de luiers schoon te maken. Doe je dit namelijk niet, dan kan de kans ontstaan dat bacteriën zich kunnen gaan nestelen in de wasbare luiers. Dit wil je absoluut voorkomen en daarom is het aan te raden om regelmatig de luiers te wassen. Daarnaast is dit ook lekker fris en zeker aan te raden.