Cold brew koffie met een druk op de knop – meer dan koude koffie!

Waarom maakt koude koffie je mooi? Je hoort dit gezegde keer op keer, maar weet je ook waar het op gebaseerd is? Laten we een kleine omweg maken naar de barokperiode. Als er bijzonder hete koffie werd geserveerd, liep de make-up van de dames eraf. De samenleving dronk daarom liever koude koffie en hoefde niet bang te zijn voor gezichtsverlies. Zo veel voor dat!

Cold Brew Coffee – meer dan koude koffie!
Cold brew koffie is veel meer dan alleen koude koffie. Het wezenlijke verschil is dat koud zetten de koffie niet zo bitter maakt als je gewend bent van koude koffie.

Als ik vroeger mijn eigen cold brew koffie wilde maken, kostte dat altijd veel moeite. De koffie moest worden gemalen, gevuld met water en vervolgens luchtdicht worden afgesloten. Verder moest je dit enkele uren laten trekken om het uiteindelijk nog een paar uur in de koelkast te zetten. Natuurlijk was het altijd een plezier, maar gelukkig is het nu veel gemakkelijker. Cold brew koffie is nu verkrijgbaar bij Mocca met één druk op de knop!

Welke koffiebonen voor cold brew koffie?

Het kiezen van de juiste koffieboon voor uw cold brew koffierecept is een van de belangrijkste factoren voor een goede smaak. Over het algemeen kun je stellen dat met vrijwel elke koffieboon een cold brew koffie kan worden gezet. Het is gewoon een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeuren voor bepaalde braadstukken in speciale koffierecepten.

Naar mijn mening zijn lichte Arabica-bonen, zoals Café Creme, het meest geschikt voor cold brew koffierecepten. Dit is een bijzonder milde melange die ideaal is voor een aromatische koffie. Of het nu warm of koud gebrouwen is.

Wil je een wat intensievere smaak, dan kun je het beste een koffiesoort gebruiken met een aandeel robustabonen. Zo heeft JURA de Impressabonen in het assortiment. Hier wacht je een bijzonder volle smaak, die ook koud gebrouwen heerlijk smaakt!

Wat u zeker moet proberen, is de nieuwe JURA koffievariant World of Coffee. Ideaal voor koude en warme koffiespecialiteiten want hier krijg je 100% Arabica koffie uit India. De gewenste koffie smaakt zeer rond en evenwichtig – ik zou zeggen een goede allrounder!